هفته نامه "شهر امید" در چهل و نهمین شماره خود نوشت:
مبارزه همگانی با سرطان
نگاهی به بنیادهای خیریه حمایت از بیماران سرطانی در جهان.
ابتلای روزافزون مردم جهان -بهخصوص در آسیا و آفریقا- به سرطان باعث شده محافل علمی، پزشکان و دولتمردان قدری بیشتر به سرطان فکر کنند. در این میان، متولی حمایت از این دسته بیماران بنیادهایی هستند که فعالیتهای خیریه انجام میدهند.
بنیادهای خیریهای که به بیماران سرطانی خدمات ارائه میدهند بهطور مستقیم با وزارت بهداشت کشورها ارتباط دارند و بهراحتی میتوانند با آموزش افراد و بیماران، ارائه الگوهای پیروی کردن از روش زندگی سالم و ... خطر بروز سرطان و مشکلات مبتلایان به سرطان را کاهش دهند.
پرفسور پیتر سیسانی، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه کویین مری و مشاور ارشد انجمن سرطان آمریکا معتقد است: «افزایش موارد ابتلا به سرطان اجتنابناپذیر نیست. کارهای زیادی میتوانیم برای پیشگیری -کاهش آمار دود کردن سیگار، چاقی و مصرف گوشت قرمز و ...- از بروز سرطان انجام دهیم.»
در این نوشتار به معرفی موفقترین و مشهورترین بنیادهای خیریه سرطان جهان میپردازیم.
موسسه حمایت از خانوادههای بیماران سرطانی
موسسه حمایت از خانوادههای بیماران سرطانی (Cancer Family Care) یا همان CFC جزو نخستین موسسات دولتی بوده است که برای حمایت از بیماران سرطانی شکل گرفت. این موسسه پرکار در سال ۱۹۷۱ با همکاری جمعی از پزشکان و مسئولان دولتی در ایالت سینسیناتی آمریکا شکل گرفت. وقتی به کارنامه فعالیت ۳۷ ساله این موسسه نگاه میکنیم، با نکاتی مواجه میشویم که دلیل موفقیت آنها را بهراحتی توجیه میکند. این موسسه هماکنون در حوزههای مختلف سایکوتراپی فعالیت میکند. CFC در این بخش برای بیماران جلسات هفتگی رواندرمانی دارد که بیماران را از نظر روحی و روانی تحت نظر میگیرد. سال گذشته CFC تنها در یکی از بخشهایش، ۸۳ میلیون دلار برای درمان بیماران سرطانی هزینه کرد.
انجمن سرطان آمریکا
انجمن سرطان آمریکا (American Cancer Society) یکی از بزرگترین موسسات خیریه حمایت از بیماران سرطانی است. این موسسه ۶۲ ساله، از سال ۱۹۴۶ با بودجه یک میلیون دلاری توسط جمعی از سرمایهداران و پزشکان آمریکایی پایهریزی شد و هماکنون بعد از ۶۲ سال با بودجه سه بیلیون دلاری با قدرت هرچه بیشتر به راهش ادامه میدهد. بسیاری از بیماران سرطانی در ایالاتمتحده با این موسسه بزرگ در ارتباط هستند و با پرداخت هزینه اندک از خدمات این موسسه بهرهمند میشوند. انجمن سرطان آمریکا علاوه بر خدمات پزشکی به مبتلایان میآموزد تا کیفیت زندگیشان را بهبود ببخشند.
انجمن سرطان نپال
الگوی موفق بنیادهای خیریه در آسیا، انجمن سرطان نپال (Cancer Society Nepal) است. این انجمن جایگاه مستحکمی در این کشور آسیایی دارد. دفتر مرکزی این موسسه در شهر کاتماندو است. همکاری تنگاتنگ انجمن سرطان نپال و وزارت بهداشت این کشور باعث شده فعالیتهای این انجمن در زمینههای چون اهدای خون، غربالگری، پیشگیری، درمان، پیشگیری از اعتیاد، بهبود روابط اجتماعی و ... با موفقیت اجرا شود.
انجمن حمایت از مبتلایان به سرطان پستان بانکوک
انجمن حمایت از مبتلایان به سرطان پستان بانکوک یا BBCS نیز از جمله فعالترین و معتبرترین بنیادهای حمایت از بیماران سرطانی در قاره آسیا است. بیمارستان بزرگ BNTI بانکوک دفتر مرکزی این انجمن است و گروهی از بهترین پزشکان، سرطانشناسان و جراحان جهان در آن مشغول به کار هستند و به مراجعان بیشماری که از اقصی نقاط جهان به این بیمارستان مراجعه میکنند خدمات ارائه میدهند.
بنیاد سرطان ریه کاسل روی
موسسه سرطان ریه کاسل روی (Roy Castle) بزرگترین بنیاد خیریه حمایت از مبتلایان به سرطان ریه در بریتانیا است که در سال 1990 توسط پرفسور دونلی ری بنیان گذاشته شد. علاقه این جراح به کاسل روی موسیقیدان بریتانیایی که به علت ابتلا به سرطان ریه جان سپرد، باعث شد تا بنیاد خیریه سرطان ریه را پایهگذاری کند. فعالیتهای این بنیاد بر سه محور تحقیقات، مبارزه با دخانیات و درمان بیماران استوار است. بهعنوان مثال در بخش مبارزه با دخانیات هر هفته بهطور منظم همایشهای گستردهای در مراکز اصلی این بنیاد برگزار میشود و کلیه مبتلایان به سرطان ریه همراه خانوادههایشان با شرکت در این جلسات با عواقب دود کردن سیگار و سایر محصولات دخانی و فواید ترک آن در هر مرحله از زندگی آشنا میشوند. در بخش درمان، با کمک گرفتن این بنیاد از بیمههای معتبر، بیماران در بیمارستانهای معتبر بستری شده و بهصورت رایگان درمان میشوند. یکی دیگر از نکات مثبت این بنیاد، انتشار سالانه بیلان مالیاش در مطبوعات است.